MetaMask gaat IP-adressen van gebruikers opslaan

MetaMask gaat IP-adressen van gebruikers opslaan

Volgens een gewijzigde privacy policy zal MetaMask beginnen met het verzamelen van IP adressen en Ethereum wallet adressen van gebruikers tijdens on-chain transacties.

 

ConsenSys, de maker van de portemonnee, legt echter uit dat het verzamelen van gebruikersgegevens alleen geldt als ze de standaard Remote Procedure Call (RPC) applicatie van MetaMask, Infura, gebruiken. Individuen die hun eigen Ethereum node of een RPC provider van derden gebruiken met MetaMask vallen dus niet onder het nieuw bijgewerkte privacybeleid van ConsenSys. In plaats daarvan gelden de voorwaarden van de andere RPC-provider. 

Volgens ConsenSys kan op deze manier verzamelde informatie worden vrijgegeven aan filialen, tijdens zakelijke deals, of om te voldoen aan Know Your Customer en Anti-Money Laundering eisen die door wetshandhaving worden gedicteerd. MetaMask is momenteel een van de populairste self-custody wallets op de markt met meer dan 21 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

De reactie binnen de cryptogemeenschap is overwegend negatief geweest. Adam Cochran, partner bij Cinneamhain Ventures, verklaarde bijvoorbeeld: 

"Er is niets belangrijker dan de privacy van consumenten, vooral als het gaat om je financiële gegevens - je hebt het recht om anoniem te zijn. Metamask heeft lange tijd een geweldige gratis dienst geleverd, maar hun besluit om IP's te loggen en te koppelen aan transacties is onaanvaardbaar."

 

Tegelijkertijd reageerde Hayden Adams, uitvinder van het Uniswap protocol, op vragen door te melden dat de gedecentraliseerde beurs geen IP's bijhoudt en ook niet toestaat dat tools van derden op het platform dat doen. ConsenSys heeft zich aangesloten bij de gelederen van opmerkelijke Web3-bedrijven, zoals Coinbase, die IP-verzameling deels hebben overgenomen vanwege steeds strengere regelgeving. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws