Binance CEO "CZ" onthult plannen over FTX, Herstelfonds en hoe hij de industrie ziet in de toekomst.

Binance CEO "CZ" onthult plannen over FTX, Herstelfonds en hoe hij de industrie ziet in de toekomst.

Binance CEO Changpeng Zhao "CZ"beantwoordde donderdag in een interview met Bloomberg vragen over FTX crash, Coinbase reserves, het herstelfonds voor de industrie en meer. 

 

Binance CEO antwoordt op FTX crash-angst

De CEO van Binance zei in een interview met Bloomberg op 24 november dat de cryptomarkt enig besmettingseffect zal zien na de ineenstorting van FTX. De industrie zal zich echter uiteindelijk herstellen, zelfs als Genesis er niet in slaagt $ 500 miljoen op te halen.

"Wanneer één grote speler ten onder gaat, vooral een handelsplatform, zijn er veel mensen en instellingen met geld op het platform. We hebben gezien dat Genesis opnames stopzet, waarschijnlijk zullen er nog één of twee volgen. Het domino effect zal echter kleiner worden. Over het geheel genomen is de sector in orde."

 

FUD tweets 

In een reactie op het verwijderen van een tweet in verband met Coinbase liquiditeitsproblemen en Grayscale Bitcoin holdings, verduidelijkt de CEO van Binance dat hij slechts gegevens over enkele artikelen in twijfel trok. Hij weet niet of er problemen zijn met Coinbase of Grayscale. Binance CEO verzekert dat hij geen FUD wil verspreiden. Hij wil gewoon zorgen voor meer transparantie en toezicht in de crypto-industrie. Hij verwijt zichzelf echter dat hij niet eerder tweette over de verkoop van FTT tokens en FTX te groot liet worden.


Herstelfonds 

Bovendien wordt er al gesproken over de structuur van het herstelfonds voor de crypto-industrie. Verschillende spelers uit de industrie zullen bijdragen aan het fonds dat beschikbaar zal zijn op een blockchain crypto-adres. Bovendien bevestigde hij dat geen enkele entiteit in Abu Dhabi in gesprek is over het herstelfonds voor de industrie. CZ onthulde aanvankelijk ongeveer $ 1 miljard opzij te zetten om noodlijdende activa te kopen. Binance zal overwegen om in de komende 6 maanden activa van enkele bedrijven te kopen. Vandaag wordt een bericht vrijgegeven met alle details.

Verder is het Binance-team bezig met de FTX- en Genesis-situatie en koopt mogelijk wat activa. Veel informatie is er nu echter niet. Ook zal de Amerikaanse tak van Binance overwegen een bod uit te brengen op Voyager-activa.

 

Changpeng "CZ" Zhao blijft optimistisch

Binance CEO "CZ" blijft bullish over de cryptomarkt en beweert dat de industrie zich snel zal herstellen en sterker zal worden. Ondertussen geloven verschillende crypto-guru's dat de FTX-crisis de industrie een paar jaar terug in de tijd heeft gezet

De cryptomarkt herstelde zich woensdag, met een verdere duw nadat ambtenaren van de Amerikaanse Fed instemmen met het vertragen van renteverhogingen. De prijs van Bitcoin staat op $16.698, een stijging van 1% in de afgelopen 24 uur. Terwijl Ethereum meer dan 4% naar boven springt en boven $1.200 handelt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws