2 jarig verbod op bitcoin mining in New York

2 jarig verbod op bitcoin mining in New York

Inspanningen om de vervuiling door crypto's aan te pakken hebben gisteren een grote overwinning geboekt toen de gouverneur van New York een wet ondertekende die de vuile vorm van cryptomining aan banden legt. De wet legt een verbod van twee jaar op nieuwe vergunningen voor bepaalde fossiele energiecentrales die crypto willen minen

 

Het verbod is beperkt tot cryptominers die gebruik maken van het enorm energievretende proces voor het valideren van transacties dat Bitcoin gebruikt, proof-of-work genaamd. Bitcoin verbrandt jaarlijks evenveel elektriciteit als een klein land, omdat miners 24/7 gespecialiseerde hardware laten draaien om blokken van geverifieerde transacties aan de blockchain toe te voegen, en in ruil daarvoor nieuwe tokens verdienen.

De nieuwe wet van New York richt zich op mijnbouwbedrijven die gas- en kolencentrales proberen te gebruiken om dat proces aan te drijven. Het reguleert geen mijnbouwers die hernieuwbare energie gebruiken zoals Ethereum dat overgestapt is op een minder vervuilende validatiemethode. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws