Cathie Wood's Ark Invest scoopt nog eens $1,4M van Grayscale Bitcoin Trust op

Cathie Wood's Ark Invest scoopt nog eens $1,4M van Grayscale Bitcoin Trust op

Ark Invest, de investeringsfirma onder leiding van Cathie Wood, heeft nog eens 176.945 aandelen ter waarde van ongeveer $ 1,4 miljoen gekocht in Grayscale's Bitcoin Trust (GBTC) fonds

 

Dit is de tweede grote GBTC-aankoop van de firma. Volgens Bloomberg kocht het in Florida gevestigde beleggingsfonds vorige week bijna 315.000 GBTC-aandelen voor een totaalbedrag van $ 2,8 miljoen. Ark bezit nu bijna 6,357 miljoen GBTC-aandelen, die 0,4% van de totale investeringen van de firma vertegenwoordigen.

 

Ark koopt in ondanks zorgen

GBTC is een financieel instrument waarmee beleggers kunnen beleggen in Bitcoin zonder de activa te hoeven kopen en aan te houden. De Bitcoin die GBTC ondersteunt wordt bewaard door Coinbase. Na de ineenstorting van FTX hebben grote gecentraliseerde cryptocurrency-beurzen hun reserves van klantenfondsen openbaar gemaakt om het vertrouwen van gebruikers terug te winnen. Deze zet creëerde chaos onder cryptocurrency-beleggers rond de liquiditeit van GBTC, waardoor de beruchte korting ervan groter werd.

Volgens de laatste aankondiging van Grayscale wordt de onderliggende GBTC van het bedrijf gewaardeerd op $9,9 miljard, wat een bezit per aandeel (GBTC) van $14,43 weerspiegelt. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws