Ripple CEO toont interesse in aankoop van bepaalde activa van FTX

Ripple CEO toont interesse in aankoop van bepaalde activa van FTX

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple heeft interesse getoond in het overnemen van bepaalde activa van de failliete cryptobeurs FTX. 

 

De zet zal Ripple waarschijnlijk helpen het bedrijf strategisch op te schalen te midden van de bearmarket. Sam Bankman-Fried, de oprichter van FTX, had Garlinghouse net twee dagen voordat hij het faillissement aanvroeg gebeld in de hoop investeerders te vinden die hem wilden steunen. Tijdens het gesprek bespraken de twee zakelijke vooruitzichten met betrekking tot activa die Ripple mogelijk zou willen bezitten.

Een fragment van Garlinghouse's gesprek met Bankman-Fried omvatte:

"Een deel van mijn gesprek was: als hij liquiditeit nodig heeft, zijn er misschien bedrijven die hij heeft gekocht of die wij zouden willen bezitten [...] Zouden we er dan een paar van hem hebben gekocht? Ik denk zeker dat dat op tafel lag"

 

Garlinghouse denkt echter dat de transactie niet gemakkelijk zal zijn, omdat FTX in de Verenigde Staten het chapter 11 faillissement heeft aangevraagd. Volgens de filings werden bijna 130 bedrijven die verbonden waren met FTX, waaronder FTX.US, opgenomen in de faillissementsaanvraag bij de rechtbank van Delaware.

Vervolgens werden enkele dochterondernemingen zoals LedgerX, FTX Digital Markets, FTX Australia Pty en FTX Express Pay niet in de procedure opgenomen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws