FTX hacker veroorzaakt weekend dip

FTX hacker veroorzaakt weekend dip

De Bitcoinprijs kreeg in het weekend een sell-off toen de hacker die ruwweg $600 miljoen stal van de nu failliete FTX exchange besloot zijn holdings te verkopen. Hoewel BTC in het weekend crashte door illiquide marktomstandigheden, zijn er kansen op een herstelbounce.

 

FTX hacker 

FTX hacker is de laatste 48 uur extreem actief geweest, nadat hij op 12 november bijna $600 miljoen aan crypto van de failliete exchange FTX had weggesluisd. De hacker lijkt gebruik te maken van crypto-bridges en gedecentraliseerde pools om de gestole c. 
crypto wit te wassen. 

Uit Peckshiled alerts blijkt dat 1.990 $ETH ter waarde van $2,40 miljoen werden geruild voor 140,03 renBTC ter waarde van $2,32 miljoen. Deze zet veroorzaakte in het weekend veel paniek, waardoor tot nu toe een crash van 10% in ETH werd veroorzaakt.

Vanuit een handelsperspectief zou de hacker de paniek in zijn voordeel kunnen gebruiken door short posities te openen voordat hij ETH voor BTC ruilt. De hacker bezit momenteel ruwweg 2444,55 BTC ter waarde van bijna $40 miljoen.

Het gestolen geld zou kunnen worden geruild voor verschillende activa, zodat de uitbuiter maximale prijsbeweging, aka winst, kan vangen. Maar door dit op weekdagen te doen is het onwaarschijnlijk dat dit de zaak van de hacker zal helpen, omdat er massale liquiditeit is. Daarom moeten handelaren in het weekend extra voorzichtig zijn en uitkijken voor een nieuwe sell-off.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws