Singaporese investeringsmaatschappij schrijft haar belang van 275 miljoen in FTX naar 0 af

Singaporese investeringsmaatschappij schrijft haar belang van 275 miljoen in FTX naar 0 af

Temasek, een in Singapore gevestigde investeringsmaatschappij die een portefeuille bezit die $403 miljard waard is, is niet langer geïnteresseerd in het wachten op de uitkomst van de Chapter 11 faillissementsaanvraag van FTX crypto exchange.

 

Volgens een verklaring van het multinationaal zal het zijn investering van $ 275 miljoen, die bestaat uit een minderheidsbelang van $ 210 miljoen voor ongeveer 1% van de internationale exchange en een minderheidsbelang van $ 65 miljoen voor 1,5% in FTX U.S., "afschrijven".

De investeringsmaatschappij stortte miljoenen in het door Sam Bankman-Fried geleide platform over twee financieringsrondes die begonnen in oktober 2020 en eindigden in januari 2022. Afgelopen vrijdag vroeg FTX een Chapter 11 Bankruptcy aan, nadat het eerder zijn plannen had aangekondigd om een deel van zijn werknemers te ontslaan.

Onder dit bijzondere hoofdstuk van de Amerikaanse faillissementscode krijgt  FTX  de kans om een reorganisatie door te voeren om zijn bedrijf in leven te houden en toch de kans te hebben om zijn verplichtingen aan zijn schuldeisers op termijn te voldoen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws