Michael Burry ziet deze activa stijgen temidden van de FTX crisis

Michael Burry ziet deze activa stijgen temidden van de FTX crisis

Michael Burry, de fondsbeheerder en belegger die populair werd door de film "The Big Short", gelooft dat goud zal uitblinken nu beleggers veiligheid zoeken tegen crypto risico's vanwege de catastrofale ineenstorting van Sam Bankman-Fried's FTX. 

 

Burry is beroemd vanwege het shorten van de Amerikaanse huizenmarkt en het profiteren van de financiële crisis van 2008. Hij incasseerde ook miljoenen door te investeren in GameStop in 2019 vóór de Reddit-gekte en het meme-seizoen in januari 2021. 

 

Big Short Investor: Tijd voor goud 

De fondsbeheerder deelde zijn gedachten over goud in een tweet die inmiddels is verwijderd. Volgens Burry zal de tijd van goud komen als de cryptomarkt blijft lijden onder de besmetting door de ondergang van FTX. 

"Lang gedacht dat de tijd voor goud zou komen wanneer crypto schandalen opgaan in besmetting," zei de fondsbeheerder.

Ondertussen steeg goud deze maand met 8% na opeenvolgende verliezen in de afgelopen zeven maanden. Volgens analisten zijn beleggers bullish op het edelmetaal vanwege onder meer afkoelende inflatie en crypto risico's. 

 

De moeder van alle crashes in Crypto

Burry's laatste opmerkingen komen meer dan een jaar nadat hij waarschuwde voor de "moeder van alle crashes" in crypto. Tijdens de bull run vorig jaar waarschuwde de fondsbeheerder dat alles wat hype en speculatie doen is retailbeleggers aantrekken voor de moeder van alle crashes. 

De belegger merkte verder op dat leverage het grootste probleem van crypto is, en wie niet weet hoeveel leverage er in de cryptomarkt is, moet nog meer leren over crypto.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws