Institutionele beleggers verkopen Bitcoin (BTC) holdings na FTX-crisis

Institutionele beleggers verkopen Bitcoin (BTC) holdings na FTX-crisis

De FTX-crisis zorgde ervoor dat de cryptomarkt onder intense druk kwam te staan, wat selloffs in de bredere markt veroorzaakte. De ineenstorting van FTX kan er toe leiden dat institutionele beleggers hun vertrouwen in de cryptomarkt verliezen. On-chain gegevens onthullen nu inderdaad dat institutionele beleggers hun Bitcoin (BTC) holdings verkopen na de FTX-crisis.

 

Bitcoin Institutionele beleggers verliezen vertrouwen in Crypto

Crypto-beurs FTX registreerde massale uitstromen in crypto-activa en FTX Token (FTT) selloffs nadat nieuws over liquiditeitsproblemen beleggers bereikte. De plannen van FTX om hulp te zoeken bij investeerders en branchegenoten mislukten, waardoor CEO Sam Bankman-Fried gedwongen werd faillissement aan te vragen en af te treden als CEO.

Bitcoin Fund Volume


Institutionele beleggers hebben na de FTX-crisis ook hun cryptobezittingen verkocht. Volgens de Fund Volume Index steeg het transactievolume aanzienlijk tijdens de FTX liquiditeitsproblemen. De Fund Volume Index geeft aan dat institutionele beleggers hun Bitcoin-holdings verkochten.

 


Bitcoin Fund Holdings

 

Bovendien geeft de Coinbase Premium Index aan dat de Amerikaanse instrumentele investeringen -0,13% daalden na de FTX-crisis. Institutionele beleggers verkochten dus waarschijnlijk hun Bitcoin-holdings. Dit kan worden bevestigd met de Fund Holdings Index, die een daling laat zien van de totale hoeveelheid munten die digitale activa bezitten.

Daarom hebben de recente crash van de cryptomarkt in mei en de selloff te midden van de FTX-crisis het sentiment van institutionele beleggers beïnvloed. De cryptomarkt zal de komende maanden waarschijnlijk zijwaarts zijn, in plaats van een kortstondige ommekeer in de prijzen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws