Grote CEX-platforms liggen onder een vergroot glas na vermeende vervalsen van bewijs van reserves

Grote CEX-platforms liggen onder een vergroot glas na vermeende vervalsen van bewijs van reserves

Na de spectaculaire instorting van FTX maakt de cryptogemeenschap zich zorgen dat om sommige andere grote CEX'en

 

Het duurde slechts een week voordat FTX, een ooit zeer betrouwbaar cryptocurrency exchange platform instortte en daarmee miljarden aan fondsen van klanten meesleurde. Met het steeds groter wordende wantrouwen van het publiek besloten de cryptocurrency exchange platforms onlangs om reservebewijzen te delen als blijk van legitimiteit en solvabiliteit.

Maar, het mooie van de blockchain is dat deze gemakkelijk beschikbaar is voor het publiek, wat betekent dat iedereen on-chain transacties in real-time kan volgen. Sommige blockchain-speurneuzen hebben onlangs bepaalde afwijkingen ontdekt die wijzen op mogelijke marktmanipulatie en vals spel.

Huobi was de laatste CEX die zijn bewijs van reserves deelde via het Work Report on Asset Transparency dat zondag werd vrijgegeven. Het maakte zijn hot en cold wallet saldo bekend, wat volgens Huobi een routineproces zal worden.

 

Hoe zit dat bij andere exchanges?

Interessant is dat de Chinese cryptoreporter Colin Wu opmerkte dat Huobi 10.000 ETH van de Huobi 34 wallet naar Binance en OKC wallets verplaatste. Wu legde, samen met het screenshot van de transactie, uit dat de Huobi op 34 wallet 14.858 ETH had op het moment dat het bewijs van reserves bekend werd gemaakt, maar momenteel nog maar 4.044 ETH heeft.

 

 

 

Hetzelfde scenario gebeurde schijnbaar met Gate.io en Crypto.com. Op vrijdag deelde Crypto.com "een deel" van zijn "reserves", die de "cold wallet adressen voor enkele van de top assets" op het platform toonden.

Maar een Twitter-gebruiker met de naam jconorgrogan sloeg alarm over een overdracht van 320.000 ETH van Crypto.com's cold wallet naar Gate.io, omdat Crypto.com beweerde dat 100% van de cryptocurrencies die eigendom zijn van gebruikers offline worden gehouden in cold storage in samenwerking met Ledger, een hardware wallet provider.

 

 

Miljoenen naar een verkeerde wallet gestuurd 
 

Toen de discussie online verder ging, onthulde Crypto.com CEO Kris Marszalek dat de fondsen, die 82% van de ETH-holding van het platform in de cold storage vertegenwoordigen, per ongeluk naar Gate.io waren gestuurd. Hij bevestigde later dat Gate.io de fondsen terugstuurde naar de koude opslag van Crypto.com.

Solidarity-ontwikkelaar die gaat onder het Twitter-handvat @shegenerates wees erop dat "als de 320.000 ETH ($400M) die per abuis van Crypto.com is verzonden hier wordt meegeteld, dan moet hun ETH bij de hand meer dan $10B zijn, anders zijn ze insolvent en hebben ze een gat."

 

 

 

Wake up call 

Het FTX-debacle en de voortdurende ontvouwing van het eens zo vertrouwde cryptocurrency exchange platform, hebben de hele crypto-industrie weer op zijn pootjes gezet. Het heeft beleggers ook voorzichtiger gemaakt over het soort bedrijf waar ze hun geld op zetten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws