1 miljard dollar aan klantfondsen verdwenen bij cryptofirma FTX

1 miljard dollar aan klantfondsen verdwenen bij cryptofirma FTX

Ten minste 1 miljard USD aan klantenfondsen is verdwenen van de ingestorte crypto-beurs FTX, volgens bronnen van Reuters.

 

De oprichter van de exchange, Sam Bankman-Fried, maakte in het geheim USD 10 miljard aan klantenfondsen over van FTX naar Bankman-Fried's handelsonderneming Alameda Research, onthulden de bronnen aan Reuters. Een groot deel van dat totaal is sindsdien verdwenen, zeiden ze. Eén bron schatte het ontbrekende bedrag op ongeveer 1,7 miljard dollar. De andere zei dat het gat tussen 1 en 2 miljard dollar lag.

Hoewel het bekend is dat FTX geld van klanten naar Alameda verplaatste, word voor het eerst gemeld om hoeveel hiet hier gaat.

Het financiële gat werd onthuld in verslagen die Bankman-Fried afgelopen zondag deelde met andere hoge leidinggevenden, aldus de twee bronnen. De verslagen gaven een actueel overzicht van de situatie op dat moment, zeiden ze. Beide bronnen hadden tot deze week leidinggevende functies bij FTX en zeiden dat ze door het toppersoneel werden ingelicht over de financiën van het bedrijf.

Het op de Bahama's gevestigde FTX vroeg vrijdag het faillissement aan na een stormloop van opnames door klanten eerder deze week. Een reddingsdeal met rivaliserende exchange Binance ging niet door, nadat die de financiële boeken van de firma nader bekeek, waardoor de meest spraakmakende ineenstorting van crypto in de afgelopen jaren werd bespoedigd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws