Brussel begint gesprekken over EU Cryptobelasting

Brussel begint gesprekken over EU Cryptobelasting

De Europese Commissie bereidt zich voor op besprekingen met de lidstaten over de goedkeuring van een gemeenschappelijke belastingregeling voor crypto-activa, hebben Europese ambtenaren aangegeven. De gesprekken met nationale schatkisten zullen naar verwachting volgend jaar beginnen met als doel een einde te maken aan de verschillende fiscale aanpak van cryptocurrencies in de 27 landen

 

Europese Unie overweegt één belastingregime voor crypto-inkomsten en -winsten

Brussel is van plan binnenkort besprekingen te beginnen met de financiële ministeries van de lidstaten over de vraag of het instellen van een Uniewijd belastingregime voor crypto gerechtvaardigd is, onthulde een rapport van Politico donderdag, waarin drie EU-ambtenaren werden geciteerd.

De besprekingen zullen in 2023 beginnen, vertelden de bronnen aan de publicatie. Hun focus zal liggen op het delen van beste praktijken, omdat op dit moment cryptocurrency vermogen in elk land anders wordt belast. Momenteel hanteren de lidstaten verschillende regels om inkomen en vermogenswinst uit crypto te belasten, met tarieven die variëren tussen nul en 33%, merkt Politico op. Autoriteiten in sommige Europese landen herzien het beleid vooruitlopend op een mogelijk besluit op EU-niveau.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws