Crypto.com volgt Binance in een Proof Of Reserve audit

Crypto.com volgt Binance in een Proof Of Reserve audit

In wat het nieuwe traject lijkt te zijn te midden van de ondergang van gigantische crypto-beurs FTX, is Crypto.com de nieuwste beurs geworden die zijn klanten belooft dat het een gecontroleerd bewijs van reserves (PoR) zal publiceren.

 

"We delen de overtuiging dat het voor cryptoplatforms noodzakelijk moet zijn om publiekelijk bewijs van reserves te delen en Crypto.com zal ons gecontroleerde bewijs van reserves publiceren," tweette CEO Kris Marszalek eerder vandaag.

Volgens Kris is de beslissing genomen om de klanten te verzekeren van de veiligheid van hun activa en "om de wereld een sterke boodschap te sturen dat er betrouwbare cryptoplatforms zijn."

"Dit is een kritiek moment voor de hele industrie. Transparantie is belangrijker dan ooit, en de veiligheid en beveiliging van gebruikers en fondsen blijven de prioriteit. Het vereist volledige en collectieve inzet," voegde Marszalek eraan toe. 

 

De opmerkingen van de executive komen nadat de exchange op 9 november alle stortingen en opnames voor de USDT en USDC op het Solana netwerk stopte. Hoewel de e-mail waarin gebruikers werden ingelicht over de bevriezing geen redenen gaf, stond er wel in dat de bevriezing onmiddellijk zou plaatsvinden. Hierdoor kelderde SOL meer dan 40% vanwege de vermeende associatie met Sam Bankman-Fried, de oprichter van cryptobeurs FTX en cryptogericht hedgefonds Alameda Research.

    
Binance schoolvoorbeeld 

Op 8 november verklaarde Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) dat alle cryptobeurzen Merkel-tree proof of reserves zouden moeten uitvoeren. Hij merkte toen op dat cryptobeurzen moeten voorkomen dat ze op fractionele reserves draaien zoals banken, en beloofde dat Binance binnenkort zou beginnen met proof-of-reserves om "volledige transparantie" te garanderen.

Voor de context, onder het proof-of-reserve voert een onafhankelijke derde partij meestal een audit uit om te verzekeren dat activa intact zijn en opgeslagen zoals geclaimd. Hoewel CZ van plan is een soortgelijk mechanisme in te voeren, wil hij het verbeteren met behulp van Merkel Trees. Deze geavanceerde methode om gegevens te structureren maakt het mogelijk om gegevens efficiënter te verwerken en veilig op te slaan op de blockchain.

Vandaag publiceerde Binance een voorlopig document dat details deelt over zijn warme en koude portemonnee-adressen, terwijl het werkt aan het maken en delen van een Merkelboom PvE in de komende weken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws