FTX lijkt opnames te hebben hervat

FTX lijkt opnames te hebben hervat

Volgens gegevens van Etherscan lijkt cryptocurrency-uitwisseling FTX de opnames te hebben hervat. Het hot wallet-adres van de exchange, dat inactief was nadat FTX op 8 november had aangekondigd dat het alle opnames van gebruikers zou stoppen, werd om 16.50 uur hersteld.

 

Blockchain-gegevens laten zien dat meerdere munten en een groot aantal transacties hot wallets hebben verlaten. Een gebruiker kon bijvoorbeeld $ 2,6 miljoen aan Ether opnemen, terwijl een andere gebruiker $ 1,3 miljoen USDC van de beurs kon opnemen. De hete portemonnee heeft momenteel een saldo van $ 469 miljoen.

 

Zinkt FTX naar de bodem?

Eerder op de dag zei FTX-CEO Sam Bankman-Fried dat FTX ongeveer $ 16 miljard aan activa bezit, terwijl de totale verplichtingen van de beurs slechts $ 10 miljard bedragen. De beurs wordt echter geconfronteerd met een grote liquiditeitscrisis, aangezien het kapitaal in het oorspronkelijke FTX-token, dat FTX gedeeltelijk als onderpand gebruikt, de afgelopen week met meer dan $ 8 miljard is gedaald. Het probleem werd verergerd door meer dan $ 5 miljard aan opnames door consumenten op 6 november. Beschuldigingen dat de beurs deposito's heeft uitgeleend aan cryptohandelsbedrijf Alameda Research zijn ook slecht nieuws.

Sam Bankman-Fried liet mensen vandaag weten dat het probleem zijn schuld was. Hij zei ook dat hij nieuwe fondsen probeerde te werven om het probleem op te lossen nadat de reddingsoperatie van Binance was mislukt. Zo publiceerde Reuters vandaag nog dat OKX, Justin Sun van de crypto Tron en verschillende andere investeerders klaar stonden om de helft te coveren. Wij houden in iedergeval goed in de gaten wat de laatste ontwikkelingen zullen zijn 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws