Eerste Bitcoin ETF bereikt bijna 1 Miljard in trading volume

Eerste Bitcoin ETF bereikt bijna 1 Miljard in trading volume

Het enthousiasme rond de lancering van de allereerste Bitcoin ETF in de VS was terecht en het maakte de hype waar die zich de afgelopen dagen op de markten had opgebouwd. De Bitcoin Strategy ETF van ProShares begon tijdens de vorige sessie met de handel op de NYSE, waarbij bijna $ 1 miljard werd aangetikt tijdens het debuut en BTC richting een recordhoogte werd gestuurd.
 

 

Het totale handelsvolume steeg tot 280 miljoen dollar in de eerste 20 minuten en sloot af op 994 miljard dollar aan het eind van de sessie. Voor ETF's was dit een geweldig debuut, aangezien slechts één ETF eerder de grens van $1 miljard heeft bereikt bij de lancering. 

 

Vanaf een initiële intrinsieke waarde van $40 bereikten de aandelen van BITO een hoogste intraday-koers van $42,15 voordat ze de dag afsloten op $41,94, wat neerkomt op een winst van 4,85% op het debuut. Dit is natuurlijk niks vergeleken met wat je op de cryptomarten voor rendementen kan maken, maar voor een ETF was zeer mooie score. 

Na de Bitcoin ETF van ProShares is er nog een ETF op komst, deze van Valkyrie. Deze zal ook ergens deze week haar debuut maken op de NYSE.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws