Bybit: crypto moet transparantie 'opvoeren' in de FTX-aftermath

Bybit: crypto moet transparantie 'opvoeren' in de FTX-aftermath

Bybit, een van 's werelds grootste cryptobeurzen, wil meer transparantie in de hele cryptomarkt, nu de industrie opnieuw probeert uit een nieuwe nachtmerrie te komen 

 

Gister brachten wij het nieuws dat Binance had ingestemd met de overname van FTX, waarbij Binance CEO Changpeng Zhao onthulde dat de bedrijven een intentieverklaring voor de overname hadden getekend. Maar hij voegde eraan toe dat niets in steen gebeiteld was, wat suggereert dat de deal nog steeds kan mislukken.

De marktvolatiliteit die volgde op de schok zag Bitcoin (BTC) dalen tot dieptepunten bij $17.100 en de FTX token kelderde met meer dan 85% van ongeveer $22 naar bijna $4. Wat er bij FTX gebeurde zal ongetwijfeld de regelgevende schijnwerpers op cryptocurrency en crypto-exchanges verhogen en Bybit gelooft dat dat beter kan.

 

Exchanges zijn 'geen banken'

Het schokkende nieuws van deze week over FTX en Alameda Research daargelaten, zegt Bybit dat dit een wake-up call is. Behalve transparantie moeten ook de veiligheid van het geld van de klant en het bewaarnemerschap worden aangepakt.

Volgens de medeoprichter en CEO van de beurs, Ben Zhou, zullen deze zaken niet alleen helpen om klanten te beschermen, maar ook leiden tot marktstabiliteit.

"De hele sector heeft de plicht en verplichting om het beter te doen voor onze klanten."
Nu de Binance/FTX deal in het ongewisse blijft in afwachting van due diligence en duidelijkheid over andere factoren, is een belangrijke angst voor beleggers of hun fondsen ooit nog terug gaan zien. Het is een groot probleem dat Bybit wil oplossen via transparantie en verantwoordelijk voor daden.

Zhou verklaarde het standpunt van Bybit over de veiligheid van klantenfondsen:

"Bybit is GEEN bank, wij zijn een bewaarder van de fondsen van onze klanten. We gebruiken die fondsen niet voor andere doeleinden! Bybit kan garanderen dat alle tegoeden van klanten één op één liquide worden bewaard - volledig beschikbaar, op verzoek, en zonder vertraging als daarom wordt gevraagd." 
 


PS: Wij raden iedereen sterk aan om geen crypto op exchanges te laten staan. Stuur dit naar een externe hardware wallet waar alleen jij de codes van hebt 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws