Meta schrapt 11.000 banen om de lange termijn visie op de metaverse te houden

Meta schrapt 11.000 banen om de lange termijn visie op de metaverse te houden

Meta CEO Mark Zuckerberg zei dat de sociale mediagigant heeft besloten meer dan 11.000 banen te schrappen, of ongeveer 13% van het personeelsbestand, met behoud van zijn "langetermijnvisie voor de metaverse."

 

De ontslagen maken deel uit van een streven om de verliezen te beperken, slechts enkele weken na een matig winstrapport waaruit bleek dat het jaartekort van de metaverse-divisie meer dan 9,4 miljard dollar bedroeg. In een brief aan de werknemers zei Zuckerberg ook dat het sociale media bedrijf zal bezuinigen en zijn personeelsstop zal verlengen tot volgend jaar. 

Zuckerberg gaf de schuld aan een macro-economische neergang en verliezen in e-commerce die "ervoor zorgden dat onze inkomsten veel lager waren dan ik had verwacht." Hij zei dat om dit te verzachten, het bedrijf middelen heeft verschoven naar een kleiner aantal groeigebieden met hoge prioriteit, waaronder zijn AI-discovery machie=ne, zijn advertentieplatform en zijn push in de metaverse.

Meta heeft de toegang tot systemen voor medewerkers die zijn ontslagen al verwijderd, maar zal de hele dag e-mailadressen actief houden "zodat iedereen afscheid kan nemen."

Weekly chart van Meta waarin goed de effecten van de macro economische omstandigheden te zien zijn 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws