Cryptocurrency markt wankelt door bijna-faillissement van exchange FTX

Cryptocurrency markt wankelt door bijna-faillissement van exchange FTX

De markt voor digitale activa is zwaar getroffen door het bijna omvallen van een van 's werelds grootste cryptocurrency beurzen, FTX.

 

Op dinsdag sloot FTX een reddingsakkoord met de grotere rivaal Binance nadat een golf van opnames een "aanzienlijke liquiditeitskrapte" veroorzaakte. Bezorgdheid over de financiële gezondheid van FTX leidde naar verluidt tot een opname van $6 miljard in slechts drie dagen. Binance zegt akkoord te zijn gegaan met de aankoop van de niet-Amerikaanse FTX-eenheid, in afwachting van een due diligence.

 

Wie de bal kaatst..

De druk op FTX kwam deels van Zhao zelf, die zondag tweette dat Binance zijn belangen in FTX's digitale token, bekend als FTT, zou verkopen.

"Vanwege recente onthullingen die aan het licht zijn gekomen, hebben we besloten alle resterende FTT in onze boeken te liquideren," zei hij. FTT heeft deze week bijna 80% van zijn waarde verloren. Dinsdag tweette de heer Zhao: "Vanmiddag vroeg FTX om onze hulp. Er is een aanzienlijke liquiditeitskrapte". Binance zei dat het een intentieverklaring had getekend om het bedrijf te kopen, maar dat het "de discretie had om zich op elk moment uit de deal terug te trekken".

Ook op Twitter zei de heer Bankman-Fried: "Onze teams werken aan het opruimen van de terugtrekkingsachterstand zoals die nu is. Dit zal de liquiditeit opruimen; alle activa zullen 1:1 worden gedekt. Het belangrijkste is dat de klanten beschermd zijn ... We zijn in de beste handen," 

 

Markt zakt in elkaar 

Het nieuws stuurde schokgolven door de markt voor digitale activa, waarbij cryptocurrencies sterk daalden. Bitcoin daalde met meer dan 10% en bereikte het laagste niveau sinds november 2020 en is vandaag ook weer bezig met het produceren van een rode candle. Ondertussen verloor online handelsplatform Robinhood meer dan 19% van zijn beurswaarde, terwijl cryptocurrency exchange Coinbase met 10% daalde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws