Binance gooit reddingsboei richting FTX in liquiditeitscrisis

Binance gooit reddingsboei richting FTX in liquiditeitscrisis

Cryptogigant Binance heeft een niet-bindende overeenkomst getekend om de niet-Amerikaanse eenheid van rivaal FTX te kopen, om een "liquiditeitscrisis" bij de cryptocurrency exchange voorkomen

 

Binance CEO Changpeng Zhao zei in een tweet dat FTX, geleid door miljardair Sam Bankman-Fried, "om onze hulp had gevraagd" na "een aanzienlijke liquiditeitscrisis". Hij zei dat Binance de komende dagen due diligence zal uitvoeren als volgende stap naar een overname van FTX.com. De Amerikaanse activiteiten van Binance en FTX maken geen deel uit van de deal, zei Bankman-Fried in een aparte tweet.


Laatste reddingsboei

De deal is de laatste noodredding in de wereld van de cryptocurrencies dit jaar, omdat beleggers zich terugtrokken uit riskantere activa te midden van de stijgende rente. De cryptocurrency markt is vanaf het hoogtepunt met ongeveer twee derde gedaald tot $1,07 biljoen.

Het onderstreept ook een abrupte omslag van fortuin voor Bankman-Fried, die zichzelf had gepositioneerd als de redder van de industrie door rivalen te redden die eerder in het jaar in de problemen waren geraakt.

De deal komt nadat de eigen token van de grote cryptobeurs FTX instortte, een derde van zijn waarde verloor en andere belangrijke digitale activa naar beneden sleepte, te midden van gesprekken over druk op de financiën van FTX.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws