Pumptober werd Hacktober met meer dan 657 miljoen aan gestolen crypto

Pumptober werd Hacktober met meer dan 657 miljoen aan gestolen crypto

Afgelopen maand was behoorlijk griezelig voor de crypto-industrie, want die zag het hoogste aantal DeFi hacks van dit jaar. 

 

Terwijl verwacht werd dat oktober "Uptober" zou zijn, veranderde het snel in "Hacktober" toen cybercriminelen top cryptoprojecten plunderden voor honderden miljoenen dollars. 

 

Hackers stelen $760M van DeFi-protocollen

Een recente tweet van het blockchainbeveiligingsbedrijf PeckShield wees erop dat oktober de grootste maand was voor hackactiviteiten dit jaar. De DeFi-markt leed onder 44 exploits die in de tiende maand 53 protocollen troffen, waarbij de hackers $760,2 miljoen opstreken.

Volgens PeckShield werd het grootste bedrag gestolen door de BNB Chain exploit waarbij hackers maar liefst 586 miljoen dollar van het blockchainnetwerk veegden. Het werd gevolgd door de in Solana gevestigde crypto-kredietverstrekker, Mango Markets, die voor $100 miljoen werd uitgebuit. 

Hackers stalen $15,8 miljoen van het crypto-vesting platform, Team Finance, door gebruik te maken van een bug in de versie 2 naar versie 3 migratie op het protocol.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws