Kazachse Nationale Bank integreert haar digitale munt met BNB Blockchain

Kazachse Nationale Bank integreert haar digitale munt met BNB Blockchain

De Nationale Bank van Kazachstan is van plan haar digitale valuta te integreren in Binance's BNB blockchain, kondigde Binance CEO Changpeng Zhao aan op zijn Twitter op 26 oktober.

 

"Ons team had een ontmoeting met de eerste vice-gouverneur van de Nationale Bank van Kazachstan Berik Sholpankulov en hoofd van het Betalings- en Technologisch Centrum Binur Zhalenov. We stelden hen voor aan de BNB Chain community om het testen van de integratie van hun Digitale Tenge met BNB Chain te bespreken," twitterde Zhao. 

 

 


Officiële toezichthouder

Eerder deze maand verleende het Astana International Financial Centre (AIFC) Binance een permanente licentie om een platform voor digitale activa te beheren en bewaringsdiensten te verlenen in Kazachstan, waardoor het een officiële financiële toezichthouder in het land werd. De Nationale Bank begon de cryptocurrency markt te verkennen in 2021, toen ze een proefproject startte om de risico's en voordelen van de digitale markt te evalueren.

"Als je het niet weet, de Nationale Bank van Kazachstan lanceerde onlangs een pilot met digitale valuta in een gecontroleerde omgeving en met echte consumenten en handelaren," merkte Zhao op in zijn Tweet. "Ik kijk ernaar uit dat NBK use cases voor digitale valuta voorbereidt om te zien hoe ze in de BNB-keten kunnen worden geïntegreerd om de kloof tussen traditioneel bankieren en het crypto-ecosysteem te overbruggen.".

Kazachstan is al lange tijd een aantrekkelijke locatie voor cryptominers vanwege de lage energieprijzen. De Kazachse regering, die zich het potentieel van de markt en het door miners misbruikte energieverbruik realiseerde, begon regelgeving te ontwikkelen en in te voeren.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws