Hong Kong beweegt zich in de richting van het legaliseren van cryptohandel voor particuliere beleggers

Hong Kong beweegt zich in de richting van het legaliseren van cryptohandel voor particuliere beleggers

De regering van Hongkong en de Securities and Futures Commission (SFC) hebben stappen ondernomen om de retailhandel in cryptocurrency te legaliseren om de reputatie van de stad als fintech-hub te herstellen.

 

Besluiten heroverwogen

Eerder stelde de stad voor de cryptohandel te beperken tot professionele beleggers, waardoor verschillende startups hun activiteiten naar andere markten zoals Dubai en Singapore verplaatsten. Nu de regering van Hongkong haar standpunt heeft heroverwogen zullen de autoriteiten een overlegproces beginnen dat particuliere beleggers een zekere mate van toegang tot virtuele activa zou geven. 

Volgens Bloomberg onthulde de Securities and Futures Commission verschillende criteria voor het toestaan van crypto ETF's, die alleen zouden kunnen beleggen in Bitcoin en Ether futures die worden verhandeld op beurzen van de CME Group. Vertegenwoordigers van Hong Kong hebben in een apart beleidsdocument onthuld dat ze de risico's die kunnen ontstaan voor kleine beleggers goed in de gaten zullen houden. Ze zullen ook voorlichting over het onderwerp ondersteunen en regelgevende regelingen invoeren. 

 

Kader voor regelgeving

Andere punten op de agenda van de regering zijn het herzien van eigendomsrechten voor tokenised assets en het mogelijk legaliseren van smart contracts. Officiële vertegenwoordigers van Worldpay van FIS benadrukten de noodzaak van een consistent kader voor crypto-regelgeving om institutionele en particuliere adoptie van digitale activa op schaal te ondersteunen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws