Cash App bied het lightning network aan voor haar 40 miljoen gebruikers

Cash App bied het lightning network aan voor haar 40 miljoen gebruikers

Cash App heeft aangekondigd dat Bitcoin-gebruikers op het platform het lightning network kunnen gebruiken om BTC te versturen en te ontvangen. 

 

Volgens berichten bracht een van de leidinggevenden van het bedrijf, Michael Rihani, het nieuws op Twitter. Enkele uren later werd het bevestigd door het account van het bedrijf. Voorheen verstuurden gebruikers van Cash App alleen Bitcoin via de dienst, maar deze nieuwe update zorgt er nu voor dat ze ook ontvanger kunnen zijn.

 

Cash App onthult de ontvangstfunctie voor BTC

Het lightning network is een oplossing die platforms inzetten om transacties sneller te laten verlopen. Zo kunnen handelaren garanderen dat ze digitale activa kunnen gebruiken voor betalingen zonder lang te wachten voordat de ontvanger het in zijn wallet heeft. De layer-2 oplossing vermindert ook drastisch de transactiekosten door de transacties buiten de hoofdblockchain om uit te voeren, waardoor ze in seconden worden afgewikkeld in plaats van de gebruikelijke minuten of uren. Voorstanders van Bitcoin hebben hun steun uitgesproken voor de layer-2 oplossing en het bestempeld als een game changer in de adoptie. Ze geloven dat het handelaren die dagelijks aankopen doen zal helpen hun goederen en diensten te betalen met behulp van digitale activa.
,

Hoewel Cash App het VK en de VS omspant, heeft het maandelijks meer dan 40 miljoen gebruikers. Enkele maanden geleden bracht het platform ook een nieuwe functie uit waarbij gebruikers hun salaris in BTC ontvangen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws