Crypto-handelaren zien 786 miljoen dollar aan liquidaties nu de speculatie over rente verhoging afneemt

Crypto-handelaren zien 786 miljoen dollar aan liquidaties nu de speculatie over rente verhoging afneemt

Handelaren die long en short gaan op bitcoin, ether en andere cryptocurrencies werden donderdag getroffen door meer dan $786 miljoen aan liquidaties.

 

De liquidaties kwamen terwijl de cryptoprijzen omhoog schoten in lijn met de bredere financiële markten. Bitcoin schoot voor het eerst sinds 6 oktober voorbij $20.000.

Crypto handelaren leden dinsdag $686 miljoen aan short liquidaties. De markten hadden geen short liquidaties van in totaal meer dan $200 miljoen gezien sinds 9 september, toen $287 miljoen aan shorts werd geliquideerd. 

Bitcoin was gisteren goed voor $328 miljoen van de $686 miljoen aan short liquidaties - ruwweg 47% - volgens de gegevens van The Block.

 

Handelaren die long gaan op crypto kregen ook een klap, met $ 99 miljoen aan long liquidaties die dinsdag plaatsvonden - wat het totaal aan gecombineerde liquidaties, zowel long als short, op ongeveer $ 786 miljoen brengt. 


De markten hebben er nu meer vertrouwen in dat de Fed tijdens haar bijeenkomst in december de rente met 50 basispunten zal verhogen, in plaats van te volharden in 75 basispunten. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws