Volumes op cryptobeleggingsproducten dalen naar 2-jarig dieptepunt

Volumes op cryptobeleggingsproducten dalen naar 2-jarig dieptepunt

Op 24 oktober publiceerde de Europese cryptocurrency beleggingsfirma CoinShares zijn "Digital Asset Fund Flows Report", waaruit bleek dat beleggingsproducten voor digitale activa vorige week een cumulatieve uitstroom van $ 5 miljoen zagen een voorzetting van de trend die nog gaande is.

 

Het meest opvallende is dat de volumes van beleggingsproducten in de loop van de week daalden tot $ 758 miljoen, het laagste bedrag sinds oktober 2020 en ver onder het wekelijkse gemiddelde van $ 7 miljard rond deze tijd vorig jaar toen de cryptomarkten in een uptrend zaten. 

  • Het rapport onthult dat Bitcoin beleggingsproducten een kleine instroom zagen van $4,6 miljoen, wat de zesde opeenvolgende wekelijkse winst betekent, terwijl short-Bitcoin beleggingsproducten een uitstroom zagen van $7,1 miljoen.
  • Ethereum beleggingsproducten zagen voor de derde achtereenvolgende week een uitstroom van $ 2,5 miljoen, wat het totaal van de uitstroom na de merge op $ 11,5 miljoen brengt, slechts 0,2% van het beheerde vermogen. 
  • XRP zag een instroom van $8 miljoen. Hoewel dat cijfer laag lijkt, is het naar verluidt bijna het grootste sinds de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Ripple begon.


Tot nu toe hebben Bitcoin-fondsen dit jaar een nettowaarde van $296,2 miljoen aan instroom gezien, terwijl Ether-fondsen een nettowaarde van $371,2 miljoen aan uitstroom hebben gezien. De cijfers suggereren dat beleggingsbeheerders tijdens de bearmarkt kiezen voor de relatieve stabiliteit en langere staat van dienst van Bitcoin.

Uit de gegevens van CoinShares blijkt dat Zweden, Canada en de Verenigde Staten de meeste actie zagen, met uitstromen van respectievelijk $4,5 miljoen, $1,9 miljoen en $1,2 miljoen; terwijl Duitsland, Brazilië en Zwitserland allemaal een kleine instroom zagen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws