Apple loopt transactiekosten mis en blokkeert het gebruik van NFT-apps

Apple loopt transactiekosten mis en blokkeert het gebruik van NFT-apps

Apple heeft zijn App Store-beleid bijgewerkt om apps te beperken in het gebruik van NFT's. De techgigant kan daar namelijk haar torenhoge commissie niet in verwerken. 
 

30% van de "Apple"

.in een recente update heeft Apple zijn beleid aangepast om apps te verbieden NFT's te gebruiken die "knoppen, externe links of andere oproepen tot actie bevatten die klanten naar andere aankoopmechanismen dan de in-app aankopen leiden." Het bedrijf uit Amerika rekent tot 30% op zowel alle aankopen in zijn App Store als op al het geld dat wordt uitgegeven bij het gebruik van apps.

Apps kunnen "diensten verkopen en verkopen die verband houden met" NFT's "zoals het minten, listen en transferen", aldus de update van Apple. Maar NFT's gebruiken om extra "functies of functionaliteit" te ontgrendelen is niet toegestaan.  
 
Het inbouwen van extra functionaliteit en premium functies in NFT's is een manier om hun nut, of waarde, te verhogen. Nu de handelsvolumes de afgelopen maanden zijn gekelderd, proberen de makers van NFT's creatiever te zijn met de manier waarop ze NFT's op de markt brengen. Het toevoegen van extra functies wordt in sommige gevallen gezien als een manier om de vraag te vergroten.
 

Hoop onvrede 

Apple is al bekritiseerd door NFT startups omdat ze 30% van NFT transacties willen innen, terwijl marktplaatsen ongeveer een tiende van dat percentage in rekening brengen. In feite betekent het beleid van Apple dat gebruikers ernstig worden ontmoedigd apps als OpenSea en Magic Eden te gebruiken. Als een gebruiker een NFT wil kopen of verkopen, kan hij dat veel goedkoper doen op de website van de marktplaats.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws