Japan Credit Bureau gaat interne CBDC-tests uitvoeren

Japan Credit Bureau gaat interne CBDC-tests uitvoeren

De Japanse creditcardmaatschappij Japan Credit Bureau (JCB) gaat een experiment uitvoeren met een digitale munt die het CBDC-gebruik nabootst. Het bouwt daarvoor een eigen crypto.

 

Test CBDC

De Japanse creditcardmaatschappij JCB Co. Ltd. werkt aan experimenten voor een digitale munt van de centrale bank (CBDC). Het bedrijf zei dat het een eigen digitale munt zou voorbereiden die de werking van de geplande CBDC van het land nabootst. Het doel is om te testen of een CBDC kan worden gebruikt voor verrekening binnen bestaande creditcardsystemen.

 

Japan CBDC inspanningen versnellen

De inspanningen van Japan om een CBDC te ontwerpen en te testen zijn dit jaar in een stroomversnelling geraakt. Verschillende aankondigingen en ontwikkelingen laten al vooruitgang zien. Ambtenaren bevestigden dat zij voor een CBDC de aanpak van Zweden zouden volgen en niet die van China. De gouverneur van de Bank van Japan, Kazushige Kamiyama, dacht niet dat China's grootschalige experimenten zouden werken.

De Bank of Japan zei ook dat ze de digitale yen niet zou gebruiken om negatieve rentevoeten te bestrijden. Tot nu toe maakt het experiment gestage vorderingen op weg naar de volgende fase. Het voltooide eerder dit jaar een proof-of-concept.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws