FTX komt met eenmalige phishing steun, let op waar je inlogt!

FTX komt met eenmalige phishing steun, let op waar je inlogt!

Na de recente phishing aanval is de chef van FTX crypto exchange Sam Bankman-Fried (SBF) naar voren gekomen om hulp te bieden aan de slachtoffers. SBF heeft echter een sterke boodschap aan de gebruikers dat ze voorzichtiger moeten zijn aan hun kant en dat dit de laatste keer is dat de exchange deze compensatie zal aanbieden.

 

Er is de laatste jaren een enorme toename geweest van crypto phishing aanvallen. Dit gebeurt in principe met een slechte bijlage bij een e-mail. Maar met de tijd wordt crypto phishing steeds complexer.

Het komt erop neer dat oplichters zich nu voordoen als een website en de gebruikersnaam en het wachtwoord onderscheppen om de inloggegevens van gebruikers te bemachtigen. Op die manier kunnen ze de gebruikersaccounts volledig leegzuigen. SBF zei dat het FTX beveiligingsteam 24 uur per dag werkt om dit soort phishing te voorkomen. Er zijn beveiligingsmaatregelen genomen zoals de 2-factor-authenticatie (2FA) om gebruikers te beschermen. 

"We hebben vooral sites uitgeroeid die gebruikers proberen te phishen door zich voor te doen als FTX. Maar we kunnen valse sites die zich voordoen als *andere* diensten niet repareren. Een paar gebruikers hebben zich per ongeluk geregistreerd bij valse andere sites, waaronder 3 Commas.

Zij verstrekten hun FTX api-sleutels om de handelstools van de sites te gebruiken. Andere gebruikers werden waarschijnlijk via andere methoden gefraudeerd. Maar op de een of andere manier werden deze gebruikers uitgebuit door aanvallers van derden"

 

$6 miljoen aan compensatie

De FTX chef verklaarde dat gebruikers die hun geloofsbrieven opgeven op sites die zich voordoen als FTX gevaarlijk kunnen zijn. Hierdoor kunnen die visachtige websites de FTX API-sleutels van gebruikers controleren. SBF zei dat momenteel elk cryptobedrijf dit op individueel niveau probeert uit te vechten. Deze kwestie moet echter op industrieniveau worden aangepakt.

 

Hoewel FTX heeft besloten de getroffen gebruikers deze keer te compenseren, is dit eenmalig. aldus SBF:

 

 

 

Vanwege de recente phishing aanval zal FTX 6 miljoen dollar compensatie bieden aan de slachtoffers. Als de daders binnen 24 uur 95% terugstorten op FTX accounts, zullen ze de hackers "vrijpleiten" van juridische stappen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws