Interpol gaat metaverse politietraining aanbieden in virtueel bureau

Interpol gaat metaverse politietraining aanbieden in virtueel bureau

Interpol zei dat het trainingen gaat aanbieden in zijn eigen online wereld voor de politie in de metaverse.

 

De metaverse van Interpol zal geregistreerde gebruikers in staat stellen een virtuele kopie van het hoofdkantoor van het secretariaat-generaal van Interpol in Lyon (Frankrijk) te bekijken, aldus een persbericht. Gebruikers zullen via hun avatars kunnen communiceren met andere agenten en diverse cursussen kunnen volgen op het gebied van forensisch onderzoek en andere politiecapaciteiten.

"De metaverse heeft het potentieel om elk aspect van ons dagelijks leven te veranderen, met enorme gevolgen voor de rechtshandhaving," zei Madan Oberoi, Interpol's uitvoerend directeur van technologie en innovatie, in een verklaring. "Maar om de politie de Metaverse te laten begrijpen, moeten we hem ervaren."

Interpol zei dat een lijst van mogelijke misdrijven kan bestaan uit misdrijven tegen kinderen, gegevensdiefstal, witwassen van geld, financiële fraude, vervalsing, ransomware, phishing en seksuele aanranding en intimidatie. Zij voegde eraan toe dat deze uitdagingen kunnen opleveren, omdat niet alle handelingen die in de fysieke wereld strafbaar zijn, in de virtuele wereld als misdrijven worden beschouwd.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws