Duitse online bank N26 gaat cryptohandel lanceren in Oostenrijk

Duitse online bank N26 gaat cryptohandel lanceren in Oostenrijk

De Duitse online bank N26 zei op donderdag te beginnen met het toestaan aan sommige klanten in Oostenrijk om cryptocurrencies te verhandelen

 

Geen licentie in thuisland

N26 zei dat het de dienst in de komende maanden zou uitbreiden naar klanten elders en uiteindelijk de handel in bijna 200 cryptocurrencies zou faciliteren. De in Berlijn gevestigde bank heeft samengewerkt met het Oostenrijkse Bitpanda voor de handel en bewaring van munten, maar Bitpanda heeft geen licentie voor Duitsland, een hindernis voor N26 die de dienst in zijn thuismarkt aanbiedt.

 

Banken beginnen te proeven

De sector van de crypto-activa is in de meeste landen grotendeels ongereguleerd en toezichthouders hebben gewaarschuwd dat beleggers een groot risico op verliezen lopen. Het Europees Parlement zal naar verwachting in december of begin 2023 stemmen over baanbrekende nieuwe regels voor crypto-activa. Cryptocurrencies worden doorgaans verhandeld op beurzen buiten de traditionele financiële industrie, maar grote banken zijn de afgelopen jaren steeds meer crypto-gerelateerde diensten gaan aanbieden aan klanten.

 


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws