MicroStrategy's omslag van software naar Bitcoin

MicroStrategy's omslag van software naar Bitcoin

In augustus 2020 besloot Saylor, toenmalig CEO van de firma, dat een investering in Bitcoin moest worden gedaan als afdekking tegen inflatie. Sindsdien heeft hij niet meer omgekeken. 

 

Met Michael Saylor aan het roer verwierf MicroStrategy meer dan 129.000 Bitcoins. Deze overname werd gefinancierd door vier schulddeals ter waarde van $ 2,4 miljard, drie obligatieaanbiedingen, een margelening en een aandelenaanbieding van $ 1 miljard. 

Saylor kondigde in augustus aan dat hij aftrad als CEO. De Bitcoin-accumulatie hield echter niet op. De laatste aankoop van 6 miljoen dollar aan Bitcoins door het bedrijf bracht het totale bezit op 130.000 BTC bij een huidige waarde van 3,406 miljard dollar.

 

Dus wat is er sindsdien gebeurd? 

Nou, op 13 oktober kelderde BTC naar $18.300, het laagste punt in bijna twee jaar. Dit is waar de dingen enigszins ongemakkelijk werden voor MicroStrategy. De schuldverplichtingen van het bedrijf betekenden dat de prijs van Bitcoin boven de $18.500 moet blijven (hun gemiddelde BTC-prijs), wat de holdings tegen zijn schuld van $2,4 miljard zou rechtvaardigen. 

De dip van Bitcoin vertaalde zich in een plat verlies van 26 miljoen dollar op zijn investering. Bovendien maakt zo'n koersdaling van BTC ook de aandelenverkoop van $1 miljard van het bedrijf nutteloos. 

MicroStrategy zal over 17 maanden moeten beginnen met het terugbetalen van zijn schuld. Komende december 2025 zal de firma $ 885 Miljoen van de schuld moeten aflossen en begin 2027 het hele bedrag aflossen. 

Aangezien Saylor de Bitcoin-deelnemingen van het bedrijf heeft opgevoerd door een aanzienlijke hefboom te gebruiken, hangt zijn financiële gezondheid sterk af van het herstel van de Bitcoin-prijs. 

 

Daily chart can Microstrategy 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws