Interpol start met afdeling voor bestrijden crypto-misdaad

Interpol start met afdeling voor bestrijden crypto-misdaad

Volgens Interpol zijn nationale autoriteiten vaak niet in staat om misdaden met cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum effectief te bestrijden. Als gevolg hiervan besloot de Internationale Politieorganisatie een specifieke eenheid op te richten om regeringen te ondersteunen in hun strijd tegen cryptocriminaliteit. 

 

 

 

Crypto een paradijs voor oplichters

Crypto wordt vaak het Wilde Westen van de financiële wereld genoemd. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het gebrek aan regelgeving en de enorme activiteit van oplichters en oplichters. Eerder dit jaar onthulde een onderzoek van Better Business Bureau (BBB) ​​dat cryptofraude de op één na grootste vorm van fraude ter wereld is.

Interpols plannen om deze speciale eenheid te creëren komen niet als een verrassing. In september heeft Interpol op verzoek van de Zuid-Koreaanse regering een rode melding gedaan aan de oprichter van Terraform Labs, Do Kwon. Nadat Do Kwon's Terra (LUNA) instortte, dook de oprichter onder, ondanks zijn eigen ontkenningen. Sindsdien heeft hij geweigerd te reageren op de Zuid-Koreaanse autoriteiten. De locatie van Do Kwon is nog onbekend.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws