Brazil’s Rio de Janeiro to allow digital asset tax payments

Brazil’s Rio de Janeiro to allow digital asset tax payments

Rio de Janeiro zal zijn inwoners toestaan om vanaf 2023 onroerendgoedbelasting te betalen in digitale activa

 

De stap werd in maart voor het eerst aangekondigd door burgemeester Eduardo Paes: 

"Onze inspanning hier is om duidelijk te maken dat we in de stad Rio officiële initiatieven hebben die deze markt erkennen. Nu zullen degenen die in cryptocurrency investeren en in de stad Rio wonen, dit goed hier kunnen uitgeven door officiële belasting te betalen in de stad Rio. En we gaan hier snel werk van maken,"

Burgemeester Eduardo Paes

 

 

Terwijl de inwoners de betalingen in digitale activa zullen doen, zal het stadsbestuur de gelden alleen in fiat ontvangen. Het zal vertrouwen op zijn partner om de digitale activa om te zetten zonder extra kosten voor de belastingbetalers.

"Rio de Janeiro is een wereldstad," verklaarde burgemeester Paes. "Daarom volgen we de technologische en economische vooruitgangvan digitale financiële activa. We hebben een blik op de toekomst en willen de hoofdstad van het land worden op het gebied van innovatie en technologie. Onze stad is de eerste in Brazilië die de belastingbetaler dit type betaling aanbiedt."

 

Rio sluit zich aan bij andere steden wereldwijd die belasting op digitale activa onderzoeken, waarvan Colorado de meest recente is. Waar gouverneur Jared Polis vorige maand aan aankondigde dat Coloradans nu hun belastingen in digitale activa kunnen betalen, maar alleen via PayPal en tegen een vergoeding van 1,83%.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws