Mastercard lanceert dienst om banken te helpen crypto aan te bieden

Mastercard lanceert dienst om banken te helpen crypto aan te bieden

Mastercard heeft een dienst gelanceerd waarmee klanten digitale activa kunnen kopen en verkopen via hun bankrekeningen.

 

Fungeren als "Brug"

De digitale betaaldienstgigant Mastercard lanceert een programma waarmee reguliere banken hun klanten kunnen laten handelen in cryptocurrency. Volgens berichten van CNBC zal Mastercard in zijn nieuwe onderneming optreden als tussenpersoon tussen banken en het cryptocurrency handelsplatform Paxos Trust Co. Deze nieuwe regeling is vergelijkbaar met die waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen verhandelen via PayPal, die ook Paxos gebruiken om de handel te vergemakkelijken. Mastercard heeft gezegd dat het zal optreden als een "brug" tussen Paxos en banken en dat het de naleving van regelgeving en beveiliging zal afhandelen - wat twee van de belangrijkste redenen zijn voor de terughoudendheid van banken ten opzichte van cryptocurrencies.

Mastercard heeft zijn product "Crypto Source" genoemd en heeft gezegd dat het zal beginnen met het aanbieden ervan in de VS, Israël en Brazilië begin volgend jaar als proefprogramma, aldus Mastercard's President of Cyber and Intelligence, Ajay Bhalla.

 

De kat uit de boom kijken 

Banken zijn tot nu toe nogal terughoudend geweest over cryptocurrencies, maar zijn er wel voor gaan openstaan, waarbij ze zorgen over de regelgeving als reden aanvoerden om ze niet aan hun particuliere klanten aan te bieden. Deze nieuwe dienst van Mastercard kan er echter toe bijdragen dat cryptocurrencies meer mainstream worden. Bhalla voegde eraan toe dat de mogelijkheid om crypto te kopen "vanaf je eigen bank waar je je bankrekening hebt, een zeer grote behoefte van de markt is en iets wat consumenten willen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws