Binance CEO is in opspraak gekomen dankzij speciaal onderzoeksrapport

Binance CEO is in opspraak gekomen dankzij speciaal onderzoeksrapport

Changpeng Zhao (CZ), de CEO van de grootste crypto-beurs, Binance, is door het in het VK gevestigde persbureau Reuters onder zware beschuldigingen van regelgeving gekomen.

 

Geniepige plannen 

In wat het nieuwshuis een "speciaal rapport" noemde, beweerde het dat de CEO van Binance en zijn assistenten via geniepige manieren plannetjes smeedden om regelgevend toezicht van de Britse en Amerikaanse autoriteiten te ontlopen. Het onthullende rapport omvat een onderzoek van honderden bedrijfsmails, teksten en documenten gedateerd tussen 2017 en begin 2022, evenals interviews met ongeveer 30 voormalige werknemers, adviseurs en zakenpartners.

 

 

Volgens het rapport gaf CEO Zhao in 2018 het startsein voor een voorstel om een nieuwe Amerikaanse beurs op te richten, voornamelijk om het hoofdbedrijf te isoleren van overheidsinspectie. Een verklaring luidde: "De nieuwe beurs zou dienen als een clearinghouse voor regelgevend onderzoek, waardoor de focus van de regelgevers wordt afgeleid van het primaire platform."

Vorig jaar onthulde Reuters hoe Binance zijn snelle expansie voedde terwijl het lakse antiwitwaswaarborgen handhaafde en informatie voor de autoriteiten verborgen hield. Het rapport beweerde ook dat fraudeurs, drugsdealers en hackers de beurs konden gebruiken om voor ten minste $2,35 miljard aan cryptocurrency wit te wassen door gebreken in het nalevingsprogramma.

 

`"Onjuist"

In reactie op de aantijgingen noemt de CEO van Binance het verhaal " onjuist" en voegt hij eraan toe dat Reuters "een ernstige grens heeft overschreden" door te dreigen privé-informatie over zijn familie publiekelijk te onthullen.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws