Overtreedt FTX de wet? De Texas State Securities Board denkt van wel

Overtreedt FTX de wet? De Texas State Securities Board denkt van wel

Het imperium van Sam Bankman-Fried wordt onder de loep genomen door een Texaanse toezichthouder.

 

Ongeregistreede rendementsrekeningen 

Volgens een rechtbankdocument dat eind vorige week werd ingediend, gelooft de directeur van de Texas State Securities Board, Joseph Rotunda, dat FTX, FTX.US en FTX-oprichter Sam Bankman-Fried mogelijk de Texas Securities Act schenden door het aanbieden van niet-geregistreerde effecten in de vorm van rendementsrekeningen. Rotunda suggereerde verder dat het platform mogelijk ook nog fraude pleegde.

De directeur detailleerde in zijn aangifte hoe hij rendement had kunnen verdienen op stortingen op zijn rekening op de FTX Trading app. HIj had eerder zijn persoonlijke gegevens verstrekt, waaronder zijn volledige naam en adres, om te voldoen aan de Know-Your-Customer (KYC) eisen van de app. 

Rotunda meent dat het opbrengstprogramma een beleggingscontract is, waardoor het in de staat als een effect zou worden gereguleerd. Hij wees erop dat zowel FTX als FTX.US (de Amerikaanse tak van de cryptocurrency exchange) zich niet hadden geregistreerd om effecten aan te bieden of te verkopen in Texas, en dat de twee bedrijven daarom mogelijk in strijd zijn met de Texas Securities Act. Hij stelde dat het opbrengstprogramma zelf ook niet was geregistreerd, waardoor het een aparte overtreding is van het verkopen van ongeregistreerde of niet toegelaten effecten. 

 

Nader onderzoek nodig 

De directeur beweerde ook dat de FTX Trading app en FTX.US mogelijk niet voldoende informatie aan hun klanten bekend maakten voordat ze rekeningen openden en rendementsdiensten leverden, en daarom mogelijk fraude pleegden. Hij wees Bankman-Fried, FTX mede-oprichter Gary Wang en FTX hoofd techniek Nishad Singh aan als mogelijke overtreders. Hij zei dat nader onderzoek nodig was om vast te stellen of de beschuldigden werkelijk de Securities Act hadden overtreden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws