Ripple-chef: "De SEC is duidelijk vergeten dat de overheid voor de mensen werkt."

Ripple-chef: "De SEC is duidelijk vergeten dat de overheid voor de mensen werkt."

In een tweet op zaterdag beweerde Ripple-chef Brad Garlinghouse dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar plicht tegenover consumenten is vergeten met haar recente campagne van regulering door handhaving.

 

"Er is geen respect voor de bedrijven en mensen die door deze aanpak zijn geschaad," zei Garlinghouse, die zijn verontwaardiging uitsprak over de regelgevende aanpak van de SEC. "We zouden allemaal verontwaardigd moeten zijn. De SEC is duidelijk vergeten dat de overheid voor de mensen werkt."

 

 


De Ripple-chef uitte zijn frustratie over het feit dat de SEC niets te verliezen heeft door het betalingsbedrijf aan te klagen. Opmerkelijk is dat de overheid de commissie financiert met belastinggeld, en de commissie heeft de afgelopen maanden gehoopt meer financiering te krijgen om haar crypto-handhavingstak uit te breiden, ondanks het feit dat het personeelsbestand onlangs nog bijna verdubbelde.

De SEC noemde in december 2020 Garlinghouse, Ripple-medeoprichter Chris Larsen en Ripple in een rechtszaak waarin wordt beweerd dat XRP een ongeregistreerd effect is. Ondanks de primaire taak van de SEC om consumenten te beschermen, valt er iets voor te zeggen dat de grootste verliezers in deze juridische strijd de XRP houders zijn geweest en bedrijven die XRP en de XRP Ledger in de VS gebruiken.

Het is vermeldenswaard dat de zaak na bijna 2 jaar van heen en weer gepraat op zijn eind loopt, waarbij Garlinghouse een beslissing verwacht in Q1 2023. Terwijl de cryptogemeenschap grotendeels optimistisch is over een overwinning voor Ripple, had Garlinghouse eerder benadrukt dat een verlies weinig invloed zou hebben op de huidige activiteiten van het bedrijf, omdat 95% van zijn klanten zich niet in de VS bevinden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws