Macau bespreekt wetsvoorstel dat digitale valuta tot wettig betaalmiddel maakt

Macau bespreekt wetsvoorstel dat digitale valuta tot wettig betaalmiddel maakt

Macau, een van China's speciale administratieve regio's, heeft onlangs de bespreking afgerond van een wetsvoorstel dat digitale munten tot wettig betaalmiddel wil maken, aldus een rapport. Het rapport suggereerde ook dat personen die een wettig betaalmiddel afwijzen of weigeren te accepteren een boete zullen krijgen tussen de $123 en $1.230.

 

Verbetering van het rechtssysteem van Macau

Een uitvoerende raad van Macau, een autonome regio aan de zuidkust van China, heeft onlangs de bespreking afgerond van het wetsvoorstel waarin wordt voorgesteld digitale vormen van valuta op te nemen in het mandje van financiële instrumenten die als wettig betaalmiddel worden geaccepteerd. Zoals uitgelegd in het rapport van China News Service wordt het wetsvoorstel nu doorgestuurd naar de wetgevende raad voor verdere besprekingen gaan plaatsvinden.

Volgens het rapport wil het wetsvoorstel van Macau, ook bekend als het Wettelijk Systeem voor de vestiging en uitgifte van valuta, niet alleen het huidige wettelijke systeem verbeteren, maar er ook voor zorgen dat digitaal geld en andere vormen van geld een "gelijke status" hebben.

 

Boete tussen de $123 en $1.230.

Het rapport legt uit dat zodra de wetten van kracht zijn, iedereen die een van de aangewezen valuta's afwijst of weigert als wettig betaalmiddel te aanvaarden, de wettelijke statuten van de Speciale Administratieve Regio Macau zal overtreden. Personen die in overtreding zijn, krijgen een boete tussen de $123 en $1.237 (1.000 patacas en 10.000 patacas).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws