Singaporese bank: Bitcoin is uniek, ondanks de volatiliteit

Singaporese bank: Bitcoin is uniek, ondanks de volatiliteit

DBS Bank, een van de grootste banken in Singapore, lijkt enige interesse te hebben in Bitcoin (BTC). Ondanks de moeilijke tijden waarin we ons bevinden en de volatiliteit die daarmee gepaard gaat, gelooft DBS dat Bitcoin een unieke aanwinst is die je niet zomaar kunt afschrijven als de prijs ineens daalt.

DBS Bank prijst Bitcoin

Volgens een rapport van 14 oktober van Finews.asia is DBS, ondanks bezorgdheid over de aanhoudende volatiliteit in de markt, van mening dat BTC uitzonderlijke kansen blijft bieden vanwege zijn vermogen om doorlopende transacties uit te voeren zonder de noodzaak van een centrale tegenpartij. DBS-strateeg Daryl Ho zei:

"Ik denk dat bitcoin nog steeds uniek is, ongeacht prijsveranderingen. Als je puur naar de prijs kijkt, zie je veel volatiliteit en dat vertelt je niet welk voordeel het daadwerkelijk oplevert. "
Daryl Ho, DBS strateeg

 

Prijs compleet irrelevant 

Ho zei dat de prijs van bitcoin op elk moment volledig irrelevant is. Bij DBS waarderen ze cryptocurrencies niet op basis van recente prijsacties. In plaats daarvan kijkt DBS naar de fundamenten van de munt en hoe ze mogelijk bitcoin als betaalmiddel kunnen gebruiken.

Het feit dat Bitcoin decentraal van eigenaar op eigenaar kan worden overgedragen, is volgens de bank een opmerkelijke prestatie. Op deze manier zijn er geen tussenpersonen nodig en heeft het de potentie om een ​​revolutie teweeg te brengen in het betalingssysteem. Dit is de reden waarom DBS nu onderzoek doet naar Bitcoin.

"Als u begin februari bepaalde activa bezit, kunt u ze misschien niet naar believen liquideren omdat de markt soms gesloten is. Maar de Bitcoin-markt is 24/7 open. Er is dus een manier om indien nodig kapitaal en liquiditeit aan te trekken. Er was nooit een manier om dit te doen voordat munten bestonden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws