Blockchain games en Metaverse projecten zullen naar verwachting 9,25 miljard dollar opbrengen in 2022

Blockchain games en Metaverse projecten zullen naar verwachting 9,25 miljard dollar opbrengen in 2022

De laatste twee kwartalen zaten vol verrassingen voor de cryptocommunity, waarbij vooral het derde kwartaal het meest volatiel was. De effecten daarvan was op meerdere manieren te zien in cryptoprojecten, waarbij blockchain-games toch wel in de smaak vielen bij gebruikers en investeerders.

 

Q3 voor de virtuele wereld

Over het geheel genomen noteerden de maanden juli, augustus en september een over het algemeen tegenvallende cijfers in de crypto-game sector. De top zes gaming protocollen presteerden allemaal onder de maat in vergelijking met hun prestaties in het tweede kwartaal. 

Volgens het rapport van DappRadar namen de Unique Active Wallets (UAW) een daling waar variërend van 2% tot 42%, waarbij alleen Solana groei registreerde. 

Top 6 Gaming Protocols by Unique Active Wallets

Bron: Dappradar

Hoe dan ook, de gaming industrie in de crypto space houdt stand, met 48% van alle blockchain activiteit goed voor blockchain gaming. Metaverse daarentegen heeft in het laatste kwartaal de hoogste daling in 2022 geregistreerd. 

Uit het rapport blijkt dat het handelsvolume van virtuele projecten in het derde kwartaal met 91,61% is afgenomen, waarbij de verkoop van digitale grond met 37,54% is gedaald. Met uitzondering van de maand mei is het handelsvolume altijd onder de 200 miljoen dollar gebleven, en geleidelijk afgenomen tot ongeveer 6,6 miljoen dollar in het derde kwartaal.

Virtual World Trading Volume and Sales Count

Handelsvolume en omzet van Metaverse projecten

Daarnaast eiste de marktvolatiliteit ook een tol op investeringen in blockchain-gaming en Metaverse projecten. In het derde kwartaal werd slechts $1,3 miljard opgehaald, wat opnieuw het laagste bleek van dit jaar.

Investment in Blockchain Games Q3

Investeringen in blockchain gaming

 

Maar met 7 miljard dollar opgehaald in negen maanden, zal het jaar naar verwachting eindigen met een totaalbedrag van 9,25 miljard dollar, mits de schattingen uit het vierde kwartaal werkelijkheid worden. Dat word nog even afwachten

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws