Morehead: Cryptocorrelatie met aandelen begint te verdwijnen

Morehead: Cryptocorrelatie met aandelen begint te verdwijnen

Dan Morehead, chief executive en oprichter van Pantera Capital, zegt dat de hoge correlatie tussen cryptocurrency prijzen en risicovolle activa al begint te breken.

 

Morehead zei dat een decennium lang de prijzen van digitale tokens niet nauw correleerden met risicovolle activa zoals aandelen. Maar gedurende een groot deel van het jaar zijn digitale tokens en risicovolle activa "sterk gecorreleerd", zegt hij.  Maar de crypto hedge-fund manager zei dat de prestaties van crypto niet noodzakelijkerwijs op één lijn hoeven te liggen met risicovolle activa.

"De meeste risicovolle activa zijn gebaseerd op rente,"

"Crypto is echt totaal onafhankelijk. Het gaat om allerlei verschillende use cases die niets te maken hebben met tarieven, dus ik zou een wereld kunnen zien waarin zelfs als risico-activa blijven worstelen, blockchain het goed doet."

Morehead CEO Pantera Capital

 

De prijzen voor Bitcoin, de grootste virtuele valuta naar marktwaarde, hebben dit jaar bewegingen in Amerikaanse aandelen gespiegeld. Een 60-daagse correlatiecoëfficiënt voor Bitcoin en contracten op de S&P 500 schommelde woensdag rond de 0,67. (Een coëfficiënt van 1 betekent dat de activa gelijk opgaan, terwijl min-1 aangeeft dat ze in tegengestelde richting bewegen).

 

"Er zijn glimpen van deze ontkoppeling," 

Morehead zei vorige maand dat Pantera van plan is 1,25 miljard dollar op te halen voor zijn tweede blockchainfonds om institutionele beleggers het hof te maken. Pantera wil het fonds, dat zal investeren in aandelen en digitale activa, in mei 2023 sluiten.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws