Crypto Lobby Groep klaagt Janet Yellen en de US Treasury aan over crypto mixer Tornado Cash

Crypto Lobby Groep klaagt Janet Yellen en de US Treasury aan over crypto mixer Tornado Cash

Het Amerikaanse ministerie van Financiën wordt geconfronteerd met een tweede rechtszaak over zijn besluit in augustus om Tornado Cash te sanctioneren, een crypto mixer die de herkomst van crypto transacties verdoezelt. 

 

Coinceter roept Janet Yellen op het matje 

De woensdag ingediende rechtszaak beweert dat de sancties van het ministerie van Financiën zijn bevoegdheid te buiten gaan en Amerikaanse beleggers in cryptocurrency straffen. Een belangengroep voor de crypto-industrie, Coin Center, en een groep gebruikers die op Tornado Cash vertrouwden om normale privacyredenen noemden Janet Yellen, minister van Financiën, onder de aangeklaagden. 

In augustus beschuldigde het Treasury's Office of Foreign Assets Control Tornado van het witwassen van meer dan $7 miljard aan cryptocurrencies sinds de oprichting in 2019, waaronder enkele virtuele valuta die waren gestolen door een door Noord-Korea gesponsorde hackgroep. Het bureau sanctioneerde ook cryptowallets die met Tornado Cash samenhangen, evenals een gerelateerde code 


Coinbase spande rechtszaak aan

De maand daarop hielp Coinbase Global Inc. bij het organiseren en financieren van een rechtszaak tegen het ministerie van Financiën over zijn sanctie van Tornado Cash. Brian Armstrong, chief executive officer van de cryptocurrency exchange, heeft gezegd dat het sanctioneren van een technologie kan leiden tot onbedoelde gevolgen voor de industrie die grotendeels is gebouwd op smart contracts. 

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws