NFT-Kunstenaar verbrand miljoenen aan kunst

NFT-Kunstenaar verbrand miljoenen aan kunst

Damien Hirst, de rijkste kunstenaar van Groot-Brittannië, is begonnen zijn kunst van meerdere miljoenen dollars te verbranden. Het gaat om 'The Curreny', een NFT-project dat Hearst vorig jaar lanceerde met 10.000 NFT's gekoppeld aan fysieke kunstwerken.

 

"The Currency" NFT-project

Nu is Hirst begonnen met het verbranden van honderden van deze fysieke kunstwerken. Het project maakt deel uit van Hirsts sociale experiment, waarin hij de waarde van puur digitale kunst lijnrecht tegenover fysieke kunst zet.

Verzamelaars die één van de 10.000 NFT's kochten voor een minimumprijs van $ 2.000, hadden uiteindelijk een jaar om te beslissen of ze de NFT's of het fysieke kunstwerk wilden behouden.

Afgelopen juli, toen het tijd was om een ​​beslissing te nemen, gaven 5.149 mensen nog steeds de voorkeur aan fysieke kunst. 4.851 kunstwerken van Hirst moesten dus op de brandstapel. Hirst vertelde de BBC dat het verbranden van zijn kunstwerken beter aanvoelde dan verwacht.

 

Digitale kunst vs fysieke kunst

"Veel mensen denken dat ik voor miljoenen dollars aan kunst verbrand, maar dat is niet het geval. Ik zet deze fysieke kunstwerken gewoon om in NFT's door fysieke versies te branden", zei Hirst een dag voordat hij aan het grote project begon.

"De waarde van kunst, of het nu digitaal of fysiek is, is vaak moeilijk te bepalen en wordt overgedragen naar NFT's als fysieke werken worden verbrand", meent Hirst. Dit is natuurlijk discutabel.

Op de een of andere manier voelt het raar om een ​​kunstwerk in de fysieke wereld te verbranden, omdat de tokens in de gedecentraliseerde database dit werk in de digitale wereld zullen vertegenwoordigen. Het is moeilijk aan te tonen in welke zin er zo'n onlosmakelijk verband bestaat tussen het kunstwerk en het betreffende NFT.

De kunstcollectie van Hirst heeft een basisprijs van 5.05 ether (ETH), of ongeveer $ 6.540, op OpenSea, ruim boven de instapprijs van $ 2.000 aan het begin van de collectie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws