Ripple CEO verwacht einde van de rechtszaak binnen 3 tot 4 maanden

Ripple CEO verwacht einde van de rechtszaak binnen 3 tot 4 maanden

De grootste beheerder van crypto-activa ter wereld, Grayscale, heeft zijn pogingen opgevoerd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, die nog steeds weigert een spot Bitcoin exchange-traded fund goed te keuren.

 

XRP gaat door het 

In tegenstelling tot de rest van de markt, heeft het XRP zich de laatste tijd niks aan getrokken van de slechte economie. Dit komt mede door de groeiende geruchten dat de rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC tot een einde komt. Garlinghouse verwacht nu zelf dat de rechtszaak in de eerste helft van 2023 zal eindigen, maar geeft toe dat het moeilijk te voorspellen is.

Daarom lijkt het waarschijnlijk dat het einde van de rechtszaak nog langer zal worden uitgesteld. Dit zou de saga tussen Ripple Labs en de SEC in ten minste twee jaar beëindigen. In december 2020 ondernam de SEC haar eerste actie tegen Ripple Labs. Garlinghouse hoopt in ieder geval dat Ripple Labs dit probleem in zijn eigen voordeel kan oplossen.

 

Waar gaat de rechtszaak over?

De rechtszaak tussen de SEC en Ripple Labs draait om de vraag of XRP kwalificeert als een security. Als het betreffende financiële product een bepaalde winstverwachting met zich meebrengt, spreken we van het effect. Als je bijvoorbeeld een cadeaubon van HEMA krijgt, heeft de cadeaubon een vaste waarde in euro's. Die waarde zal nooit groeien en niemand in de markt zal bereid zijn meer te bieden voor uw coupon.

De SEC beweert dat het XRP-token wel bepaalde winstprognoses heeft en dat Ripple Labs niet voldeed aan de algemeen geldende regels. U kunt effecten niet zomaar aan het publiek verkopen. XRP voelt nu alsof het de zaak heeft gewonnen en begin 2023 tot het einde heeft getrokken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws