Crypto-beurs Bittrex moet boete van 29 miljoen dollar betalen

Crypto-beurs Bittrex moet boete van 29 miljoen dollar betalen

Het Amerikaanse ministerie van Financiën zei dinsdag dat cryptocurrency exchange Bittrex Inc had ingestemd met het betalen van US$29 mln aan boetes voor "kennelijke schendingen" van sancties tegen bepaalde landen en anti-witwaswetgeving.

 

29 miljoen aan boetes

Het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van het Treasury Department en het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) hadden boetes van respectievelijk ongeveer US$24 miljoen en US$29 miljoen opgelegd aan Bittrex.

Maar volgens de voorwaarden van de schikking zal FinCEN US$24 miljoen overmaken aan OFAC nadat het zijn betaling van US$29 miljoen van Bittrex heeft ontvangen, omdat sommige van de overtredingen voortkomen uit "hetzelfde onderliggende gedrag" als het OFAC-onderzoek. In feite zal Bittrex dus een boete van ongeveer US$29 miljoen moeten betalen.

Bittrex heeft volgens OFAC tussen maart 2014 en december 2017 niet voorkomen dat mensen die zich bevinden in de gesanctioneerde rechtsgebieden Oekraïne's Krim, Cuba, Iran, Soedan en Syrië gebruik maakten van zijn platform.

FinCEN zei dat uit haar onderzoek bleek dat Bittrex van februari 2014 tot en met december 2018 geen effectief anti-witwasprogramma onderhield.

 

Adoptie brengt problemen

Cryptocurrencies en andere digitale activa zijn de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen en raken steeds meer verweven met het gereguleerde financiële systeem waardoor beleidsmakers worden opgezadeld met het toezicht op risico's in een grotendeels ongereguleerde sector.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws