Apecoin valt met ruim 11% na aankondiging onderzoek van SEC onderzoek

Apecoin valt met ruim 11% na aankondiging onderzoek van SEC onderzoek

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is een onderzoek gestart naar Yuga Labs Inc, de firma achter de populaire NFT-collectie Bored Ape Yacht Club (BAYC). 

 

Volgens een door Bloomberg gepubliceerd rapport onderzoekt de SEC de verkoop van BAYC NFT's en of de verkoop aan de financiële toezichthouder bekend had moeten worden gemaakt.  

Naast de NFT-verkoop onderzoekt de financiële toezichthouder naar verluidt ook de distributie van ApeCoin, een token dat eerder dit jaar door de firma aan eigenaren van BAYC en andere NFT-verzamelingen werd verdeeld. 

Vooralsnog is Yuga Labs niet beschuldigd van enig wangedrag en kunnen er ondanks het onderzoek geen aanklachten tegen de firma worden ingediend. 

"Het is bekend dat beleidsmakers en regelgevers hebben getracht meer te weten te komen over de nieuwe wereld van Web3. We hopen samen te werken met de rest van de industrie en regelgevers om het nu nog ruwe ecosysteem te definiëren en vorm te geven," vertelde Yuga Labs in een verklaring aan Bloomberg.

 

ApeCoin is met 11% gedaald

Uit gegevens van CoinMarketCap blijkt dat ApeCoin, het token in kwestie, meer dan 11% is gedaald sinds het nieuws over de Yuga Labs sonde naar buiten kwam. Het wordt momenteel verhandeld op $4,68 en heeft meer dan 10% van zijn marktkapitalisatie verloren. 

Interessant is dat het handelsvolume van ApeCoin meer dan 150% is gestegen na het nieuws over het onderzoek, wat aangeeft dat handelaren de kans om de volatiliteit uit te buiten niet laten liggen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws