Ethereum deflatoire, koers laat het alleen van zich afweten

Ethereum deflatoire, koers laat het alleen van zich afweten

'S Werelds grootste centrale banken voeren een felle strijd tegen inflatie, en Ethereum wordt geconfronteerd met het tegenovergestelde. De totale hoeveelheid ethereum is sinds zaterdag met 4.000 tokens gedaald, maar de verwachte prijsstijging blijft nog uit

 

Ethereum-prijs daalt

Hoewel er voor het eerst in de geschiedenis van Ethereum geen inflatie is maar eerder deflatie, is de prijs gedaald. In dezelfde periode dat het aanbod van ethereum met 4.000 tokens werd verminderd, daalde de prijs met 3,8%. Op het moment van schrijven kost Ethereum $ 1.270 per munt.

 

Het is echter vermeldenswaard dat er de afgelopen dagen meer Ethereum is vernietigd dan dat er is gecreëerd. Als dit zo doorgaat, zal dit op de lange termijn alleen maar een positief effect hebben op de prijzen. Het maakt het staken van Ethereum ook interessanter.

Door Ethereum uit te zetten, verdien je aan de ene kant rente, aan de andere kant verdien je nu geld omdat het totale aantal tokens wordt verminderd. Als de APR bijvoorbeeld 4% is en het aantal tokens daalt met 3%, dan is uiteindelijke rendement 7%.

 

hoe dan?

De grote vraag is natuurlijk waarom er ineens meer ether wordt vernietigd dan gecreëerd. Het antwoord op deze vraag ligt in de kosten van gas, de transactiekosten van Ethereum. Als u transacties op het Ethereum-netwerk wilt uitvoeren, moet u gaskosten betalen. Ze zijn momenteel "zeer" hoog dankzij een project genaamd XEN Crypto.

Het project is goed voor meer dan 40% van de gaskosten. In het Ethereum-netwerk wordt een deel van de gaskosten verbrand. Hoe hoger de totale gaskosten, hoe meer tokens er worden ingezet. Nu is dit aantal zo hoog dat er minder ether wordt aangemaakt dan wordt verbrand.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws