Dow Jones is nu officieel volatieler dan Bitcoin

Dow Jones is nu officieel volatieler dan Bitcoin

De Dow Jones is officieel volatieler geworden dan Bitcoin. Cryptocurrencies vertonen tekenen van ontkoppeling van aandelen, waardoor het een steeds aantrekkelijker beleggingsmiddel wordt.

 

Bitcoin (BTC) handelde de afgelopen maanden in bijna 1 op 1 met aandelen, waarbij beide beleggingscategorieën worstelden met de heersende macro-economische factoren, aangewakkerd door de torenhoge inflatie en de stijgende rente. De volatiliteit van Bitcoin lijkt echter af te nemen in vergelijking met traditionele aandelen, nu het paradepaardje van de cryptocurrency tekenen vertoont van ontkoppeling van aandelen, volgens Finbold.

Vanaf 7 oktober was de Dow Jones Index, die de top 30 industriële aandelen volgt, volatieler dan Bitcoin, zo blijkt uit gegevens van ZeroHedge. Dit benadrukt de volwassenheid van het asset, gezien het feit dat het is geclassificeerd als een van de meest volatiele investeringen. Opgemerkt moet worden dat voorstanders van het digitaal goud al jaren betogen dat zodra Bitcoin volwassen wordt, gekenmerkt door bredere adoptie, de asset minder volatiel zal worden en zal handelen als traditionele activa.

In het algemeen is Bitcoin historisch gezien zeer volatiel geweest. Daardoor was het een zeer riskante asset, die hoge winsten opleverde voor degenen die de markt begrepen, en enorme verliezen voor degenen die zich vergisten in hun handelen. Traditionele financiële markten zijn doorgaans veel stabieler. De verandering in volatiliteit kan echter worden toegeschreven aan het feit dat de Bitcoin zich terugtrekt van de all-time highs, waardoor de asset enkele weken lang rond de $20.000 consolideerde.

Voorlopig wordt dit niveau gezien als een tijdelijke bodem voor Bitcoin na een indrukwekkende bull run die eind 2021 culmineerde in een all-time high van bijna $68.000.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws