Portugal begint met het belasten van cryptowinsten in het begrotingsplan voor volgend jaar

Portugal begint met het belasten van cryptowinsten in het begrotingsplan voor volgend jaar

Portugal is van plan om belasting te gaan heffen op winsten uit digitale valuta op aankopen die minder dan een jaar in bezit zijn, in een belangrijke verschuiving in het beleid van een van Europa's meest cryptovriendelijke landen.

 

Portugal belast momenteel geen cryptowinsten, tenzij ze voortkomen uit professionele of zakelijke activiteiten. Maar dat staat op het punt te veranderen. Een bepaling in de voorgestelde begroting van het land voor 2023 zou winsten op cryptobezittingen die minder dan een jaar worden aangehouden, belasten tegen een tarief van 28%, volgens het plan dat maandag bij het parlement werd ingediend. Crypto-activa die langer dan 365 dagen worden aangehouden blijven vrijgesteld van belastingen, aldus het plan.

De conceptbegroting, die nog door het parlement moet worden goedgekeurd, zou ook de uitgifte van nieuwe cryptocurrencies en mining-activiteiten als belastbaar inkomen beschouwen. De regering zal ook een belasting van 10% invoeren op de vrije overdracht van cryptocurrencies en een tarief van 4% op commissies die makelaars in rekening brengen op cryptocurrency transacties, aldus de conceptbegroting.

Het gebrek aan wetgeving in het land, gecombineerd met betaalbare woonkosten en milde temperaturen heeft de afgelopen jaren een groeiend aantal digital nomads en cryptocurrency bedrijven aangetrokken. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws