moeilijkheidsgraad voor Bitcoin-mining ziet nieuw record

moeilijkheidsgraad voor Bitcoin-mining ziet nieuw record

De moeilijkheidsgraad voor Bitcoin-mining is opnieuw gestegen tot een recordhoogte. De moeilijkheidsgraad is met ongeveer 13,5% verhoogd.

 

Nieuwe machines genereren goede winstmarges

De moeilijkheid van Bitcoin is total niet beïnvloed door de langdurige periode van druk op de marktprijzen van crypto. Ondanks de slechte cijfers blijft de moeilijkheidsgraad gestaag groeien.

De nieuwe aanpassing suggereert dat miners voldoende winstmarges zullen vinden om de nieuwe apparatuur  van stroom te voorzien. Vergeet niet dat sinds de Ethereum-fusie veel miners zijn verdwenen en nu (gedeeltelijk) op het Bitcoin-netwerk minen. 

 

Hoe vaak verandert de moeilijkheidsgraad?

De moeilijkheidsgraad wordt elke 2.016 blokken of elke 2 weken gemaakt aangepast. De gemiddelde bloktijd voor de laatste 2016 blokken is ongeveer 9 minuten. Volgens het Bitcoin-whitepaper is het echter normaal dat de moeilijkheidsgraad toeneemt wanneer blokken te snel worden gegenereerd. Dit wordt als volgt uitgelegd:

Om de steeds toenemende hardwaresnelheid en schommelingen in de interesse in draaiende nodes in de loop van de tijd te compenseren, wordt de moeilijkheidsgraad van de proof-of-work bepaald door een voortschrijdend gemiddelde tegen het gemiddelde aantal blokken per uur.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws